Omställningsfonden lanserar Mina sidor 2.0

Sublime har lanserat en ny uppdaterad och framför allt utökad version av Omställningsfondens inloggade läge - Mina sidor. Den nya versionen erbjuder privatpersoner anslutna till Omställningsfonden en förbättrad upplevelse genom utökad digitalisering och en enklare hanteringen av ansökningar till deras många olika tjänster och stöd.

Bland de mest framstående förändringarna finns den införda möjligheten för privatpersoner att själva registrera sig direkt på plattformen. Detta ger användarna snabb och enkel tillgång till Mina Sidor och möjliggör för verksamheten en sömlös integrering mot Lime, Omställningsfondens CRM.

Privatpersonerna kan nu enkelt navigera genom hela ansökningsprocessen för olika omställningsstöd och få snabb åtkomst till de tjänster de behöver. Handläggarna har också stor nytta av digitaliseringen, eftersom det gör det möjligt för dem att effektivt hantera och bearbeta ansökningar.

Arbetet med nya Mina sidor har pågått under 2023. Vi utgick från vår egen projektmetodik, "The Sublime way" som inledes med Utforska-fasen då vi tillsammans med Omställningsfonden analyserade behoven, förväntningar och önskemål. Vi genomförde bland annat flertalet workshops med representanter från hela organisationen.

Efter Utforskar-fasen gick vi in i Detaljera-fasen där vi färdigställde kravställning kring flöden, funktioner och kopplingar mot Lime. Parallellt med detta arbete pågick också ett omfattande arbete med designmanér och visualisering av flöden.

Projektet gick sedan in vad vi kallar Visualisera-fasen där vi bland annat fokuserade på förankring och kvalitetssäkring. Vi arbetade även mycket med den grafiska designen och navigeringslösningen genom framtagning av skisser och prototyper i designverktyget Figma.

När Visualisera-fasen var kvalitetssäkrad påbörjade vi en intensiv utveckling i Implementera-fasen tillsammans med beställare och extern CRM-konsult.

Projektet slutfördes enligt tidsplanen den 19 december 2023.

Besök gärna Omställningsfonden för att läsa mer om organisationen.

Smidigare och mer effektiv interaktion

Nya Mina Sidor är designad för att göra både klienter och verksamhetens interaktion med plattformen smidigare och mer effektiv, säger Anna Driessen, affärsansvarig på Sublime. Genom att digitalisera flödet kan Omställningsfonden erbjuda sina klienter en bättre översikt över deras pågående ärenden, utbetalningar och tillgängliga stöd.

Hör gärna av dig till oss!

Kanske är det början på ett långvarigt och framgångsrikt samarbete.

/Mia Kim, VD & grundare