CIKO omställning med engagemang och innovation

Ett partnerskap sedan 2021. Tillsammans jobbar vi kontinuerligt med att förenkla för CIKO:s anställda, underlätta för arbetsgivarna och stötta CIKO:s jobbsökare på resan mot en ny sysselsättning.

Ett digitalt partnerskap sedan 2021

Samarbetet med CIKO inleddes i slutet av 2021. CIKO hade hört talas om vårt framgångsrika och uppskattade arbete med att ta fram ändamålsenliga och behovsstyrda lösningar hos bland annat Trygghetsstiftelsen och var nyfikna på om vi kunde hjälpa dem på sin digitaliseringsresa. Med tanke på vår goda branschkännedom kunde vi redan från januari 2022 hålla hög fart och hjälpa CIKO med en ny teknisk plattform för sina lösningar parallellt som vi fortsatte att förvalta de gamla. 

Sedan dess har vi förbättrat CIKO:s publika webbplats och dessutom byggt ett inloggat läge för jobbsökare, konsulter och nu senast även arbetsgivare. Vi har som gemensam målsättning att tillgängliggöra allt som jobbsökare, konsulter och arbetsgivare gör i ett inloggat läge med hög säkerhet. 

Webbportalen är byggd med CMS-plattformen Umbraco och vi hanterar säker inloggning och inom kort även signering med BankID. Lösningen har även flertalet integrationer med externa system.

Tillsammans med CIKO arbetar vi enligt en modell som ger god förankring och samsyn, det involverar alla centrala funktioner och personer hos CIKO, strävar mot en tydlig vision och säkerställer att de lösningar vi tar fram är sprungna ur konkreta och verkliga behov. 

I vårt partnerskap har Sublime hittills genomfört:

  • Kravinsamling och kravställning på externa system
  • Insiktsarbete och konceptframtagning
  • Verksamhetsutveckling
  • Digitalisering av processer
  • Utveckling av self-service-funktioner - Mina sidor (integration med Lime och ett flertal andra system)
  • Webbutveckling
  • Övergripande projektledaransvar

Om CIKO

CIKO (civilsamhället, idéburna, kooperativa organisationer) är den registrerade omställningsorganisationen för arbetsgivarna anslutna till Fremia och deras medarbetare. CIKO stöttar medarbetare från en mängd branscher bland annat fastighet, städ, personlig assistans, vård och omsorg, handel och förskolor att hitta sin plats på arbetsmarknaden.

Hör gärna av dig till oss!

Kanske är det början på ett långvarigt och framgångsrikt samarbete.

/Mia Kim, VD & grundare